Nuotta-valmennus

Nuotta-valmennus

Nuotta-valmennus vahvistaa nuorten sosiaalisia taitoja, terveitä elämäntapoja ja arjenhallintaa. Valmennus on tarkoitettu erityisen tuen tarpeessa oleville nuorille.

Nuotta-valmennus

• vahvistaa arjenhallintaa, sosiaalisia taitoja ja terveitä elämäntapoja
• ensisijaisesti 13-28-vuotiaille nuorille
• toiminnallisia ja elämyksellisiä menetelmiä pienryhmässä
• ryhmä- ja yksilömuotoista tukea
• tyypillinen kesto on 2-4 vrk

Edut ja hyödyt

Nuotta-valmennus järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriön tuella ja palvelu on maksuton työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön piirissä oleville nuorille ja heidän omille ohjaajilleen.

Nuotta tarjoaa työntekijälle mahdollisuuden vahvistaa luottamuksellista suhdetta nuoreen ja seurata ryhmän toimintaa uudessa ympäristössä. Lisäksi Nuotta-valmennus toimii työkaluna seurata nuoren toimintaa uusissa aktiviteeteissa ja ohjata häntä esim. uusien harrastuksien pariin.

Nuotta-valmentaja kannustaa

Nuotta-valmennus tarjoaa nuorelle mahdollisuuden haastaa itseään kokeilemaan uutta toimintaa, jossa jokainen määrittää omat rajansa. Nuotta-valmentajan tehtävä on kannustaa, antaa positiivista palautetta ja auttaa nuoria käsittelemään koettuja asioita. Valmennukset suunnitellaan nuorten toiveiden mukaan, jotta nuorten osallisuus valmennukseen saadaan toteutettua jo ohjelman suunnittelusta lähtien. Myös lähettävien tahojen tarpeet otetaan huomioon, jotta valmennuksen hyödyt saadaan pitkäkestoisiksi.

Valmennusohjelma voi sisältää luontoliikuntaa, retkeilyä, kuntoilua, kädentaitoja ja pedagogisia harjoitteita.

Ota yhteyttä

Sanna Jääskeläinen
Nuotta-koordinaattori, nuorisotyöntekijä
Puh. 050 3208 604