Horizontti-ryhmä Saksasta

Julkaistu: 6.10.2020

Lehdistötiedote 1.10.2020 Julkaisuvapaa

Saksalaiset Horizontti-projektin nuoret Hyvärilään lokakuussa – turvaohjeistuksista huolehditaan erityisen tarkasti.

Lokakuussa Hyvärilän nuorisokeskus toivottaa jälleen tervetulleeksi Suomi-Saksa Horizontti-yhteistyöprojektin nuoret osallistujat. Vuodesta 2015 lähtien yli 60 saksalaista nuorta on tullut projektin kautta Nurmekseen harjoittelemaan paikallisissa organisaatioissa. Nuoret ovat harjoittelujaksoilla alueen kaupoissa, kouluissa, yrityksissä ja järjestöissä. Arvokkaalla oppimiskokemuksella Suomella on ollut merkittävä vaikutus heidän elämäänsä.

Tänä vuonna Covid-19 rajoitusten vuoksi huolehdimme erityisen tarkasti terveysturvallisuustoimenpiteistä varmistaaksemme, että kansainväliset kohtaamiset ovat turvallisia sekä paikallisyhteisölle että kansainvälisille vierailijoille. Keskusteltuamme THL:n, Siun Soten ja Suomen rajavartiolaitoksen edustajien kanssa, sovimme ryhmän karanteenimenettelystä ennen heidän vuorovaikutustaan​ henkilöstön ja yhteisön kanssa. Ryhmä on karanteenissa Suomeen saavuttuaan ja kaikki ryhmäläiset ottavat COVID-19 testin 72 tuntia Suomeen saapumisen jälkeen. Ryhmä on eristyksissä negatiivisten testitulosten saapumiseen saakka, jonka jälkeen he aloittavat ohjelmansa. Ohjelma sisältää suomen kielen opintoja, erilaisia aktiviteetteja, vierailuja paikallisiin nähtävyyksiin ja puistoihin sekä urheilu- ja taidepajoja. Harjoittelupaikat järjestetään Nurmeksen paikallisissa organisaatioissa. Nuoret auttavat rakennus- ja kunnostushankkeissa, toimistotyössä, kunnossapidossa ja siivouksessa sekä nuorisotyössä. Kaikki toiminnot toteutetaan terveysturvasäännösten mukaisesti.

Ylimääräiset turvatoimet ovat voimassa kaikille Hyvärilän vierailijoille ja ryhmille. Jos jollakin ryhmän jäsenellä on hengitysoireita, heidät eristetään ja testataan. Saatuaan negatiiviset koronatestin tulokset, heidät voidaan integroida takaisin ryhmäänsä. Turvaetäisyyksiä ja muita turvallisuusohjeita noudatetaan kaikissa ohjelmissa. Arvostamme turvallisuutta ja kannamme yhdessä vastuuta meidän kaikkien terveydestä.

Tarkemmista Hyvärilän turvallisuusohjeista voit lukea täältä:

https://www.hyvarila.fi/info/ajankohtaista/majoitu-ruokaile-ja-kokousta-turvallisesti-hyvarilassa