Talvilomaohjelma viikoilla 8-10

Julkaistu: 27.1.2021

Talviloma Hyvärilässä on tekemistä täynnä!

Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilässä on hurjasti eri aktiviteettimahdollisuuksia! Hiihtoladut lähtevät heti pihamaalta, Hyrlinkiä - Hyvärilän omaa yhdistelmäpeliä curlingista ja keilailusta - voi pelata myös talvella ja jos suksi ei luista, voit vuokrata lumikenkiä tai kokeilla Fatbike-pyöräilyä hangilla ja kiipeillä liikuntahalli PielisAreenan boulderointihuoneessa. Päivän aloitat Kartanohotellin maukkaalla aamiaisella ja noutopöytäkin on tarjolla joka päivä. Naapurissa, noin 1,5 km:n päässä, sijaitsevat kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba, Bomban talo ja VilliPohjolan ohjelmapalvelut. Tekemistä ja menoa riittää siis koko viikoksi!

VÄLINEOPASTUSTA
MAANANTAISTA LAUANTAIHIN KLO 10.00–12.00

  • PielisAreenan esittelyä (tilat, mahdollisuudet, valaistus, yms)
  • Lumikenkien ja liukulumikenkien käyttö - siteiden kiinnitys, sauvojen säätö, lyhyt opastus kävelytekniikasta ja reittivinkkejä
  • Trek Fatbiken ja eFatbiken käyttö - vaihteet, satulan säätö, sähköavustuksen käyttö ja reittivinkkejä
  • Seppo.io -opastus

Hinta 3€/hlö, maksu vastaanottoon (Hyvärilän lomavieraille maksuton). Kokoontuminen Kartanohotellin edessä ma-la klo 10.00, ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

PIELISAREENALLA
PUNTTISALI
Pienimuotoinen kuntosali, jossa on peruslaitteita lihaskunnon ylläpitämiseen.
Ennakkovaraus, 5€/hlö (Hyvärilän lomavieraille maksuton).

OMA PELIVUORO AREENALTA
Koko perhe liikkumaan! Sulkapalloa, lentopalloa, koripalloa tai lähes mitä vaan! Hinta alk. 12€/h, sisältäen pelivälineet. Hyvärilän lomavieraille yksi maksuton pelikerta loman aikana. Ennakkovaraukset.

BOULDEROINTIA
Kokeile kiipeilyä liikuntahallin boulderointihuoneessa, jossa kiipeily tapahtuu max 4 metrissä ilman valjaita ja köysiä. Alastulon turvaa paksu alastulopatja. Eritasoisia reittejä, myös negatiivisia (seinä kallistuu itseen päin). Lapset vain aikuisen valvonnassa. Boulderointi sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Ennakkovaraus, 2,50€/lapsi, 5€/aikuinen (Hyvärilän lomavieraille maksuton).


KUVASUUNNISTUSTA
SEPPO-PELISSÄ
Ota älypuhelin käteen ja lähde Seppo-pelin ohjeistamana suunnistamaan ympäri Hyvärilän aluetta. Voit ladata Seppo-sovelluksen play-kaupasta tai käyttää selainversiota. Etsi kartalla näkyvä rastipiste ja toimi ohjeiden mukaan!
Pelata voit yksin tai ryhmässä, tarvitset vain puhelimen, jossa on nettiyhteys ja riittävästi virtaa koko pelin ajaksi.
Pelaaminen ohjattuna, aloitus ma-la klo 10-12.
Kesto: n. 1 h
Hinta: Hyvärilän lomavieraille maksuton, muille 3€/hlö. Maksu Hyvärilän vastaanottoon.


ULKOILUUN
KARVAVAPOHJAISET LIUKULUMIKENGÄT

Karvapohjaisilla liukulumikengillä ei meno lopu hankalammassakaan maastossa. Näihin menopeleihin on yhdistettynä metsäsuksien ja lumikenkien parhaat ominaisuudet. Mukaan vain säänmukainen ulkoiluvaatetus (mielellään varrelliset kengät) ja reipas ulkoilumieli.
Hyvärilässä on 12 paria 127 cm pitkiä ja 14 paria 147 cm pitkiä liukulumikenkiä.
Hinta: 8 €/1-3 tuntia, 30 €/vrk

LUMIKENKÄILEMÄÄN!
Lumikengät ovat helppokäyttöiset ja hauskat, niillä pääsee nopeasti ja helposti vaikeakulkuiseenkin maastoon. Tarvitset vain säänmukaisen ulkoiluvaatetuksen (mielellään varrelliset kengät) ja reipasta ulkoilumieltä. Lähimaastoon on merkitty reilun kilometrin pituinen lumikenkäreitti, jossa on helppo kokeilla lumikenkäilyä metsäisessä maastossa. Reitti alkaa ja loppuu hyppyrille.
Huom! Lumikenkäily kielletty hiihtoladuilla ja moottorikelkkareiteillä. Kysy sopivia reittejä vastaanotosta!
Hyvärilän lumikengistä kaksi paria alle 7-vuotiaalle ja 23 paria kouluikäisille / aikuisille
Hinta: 5 €/1-3 tuntia, 20 €/vrk

E - FATBIKE
Koe vauhdin hurmaa sähköavusteisella fatbikella, jolla pääset haastavammassakin maastossa eteenpäin! Nopeus on rajoitettu 25km tunnissa ja max. käyttäjäpaino 120kg. Toimintamatka 40-100km maastosta ja avustuksen käytöstä riippuen.
Pyöriä on 2 kpl; 17” ja 19”-rungot
Hinta: 20 €/h, 30 €/2 h

Trek - FATBIKE
Pyöriä on 7 kpl; koot S, M ja L
Hinta: 30 €/1-3 h

NYKIIKÖ, NYKIIKÖ
Vuokraa pilkkivälineet ja testaa paljonko kalaa sinä saat Pielisestä! Reppuja välineineen on 2 kpl
Hinta: 2 €/1-3 tuntia, 10 €/vrk

HIIHTOLADUT
Hiihtoladuille pääset suoraan hotellin pihamaalta. Voit kiertää n. 2,4 km pituista valaistua Kartanon kierrosta tai tehdä pidemmän hiihtolenkin aina Ellunkalliolle saakka, jolloin hiihtomatkaa tulee edestakaisin n. 7 km. Lisäksi pääset hiihtäen myös Bomban alueelle. Ajantasainen latuinfo: https://www.nurmes.fi/kuntopolut-ja-ladut/
Suksia vuokrattavana Bomballa, Kalevan Hovilla puh. 050543 7547/Jorma. Varaukset väh. tuntia ennen.

GEOKÄTKÖILY
Hyvärilän alueelta löytyy geokätköjä ja osaan pääset käsiksi myös talvella. Lataa ilmainen sovellus ja ihastu lajiin, jota voit harrastaa ympäri vuoden. Vaihtelua kätköjen etsimiseen saat, kun laitat jalkaasi karvapohjaiset eräsukset tai lumikengät! Näillä pääset alkuun: https://geokätköt.fi/opas/geokatkojen-etsiminen/geokatkoily-kannykalla/

HYRLINKI
Vähän kuin Curlingia, muttei sinne päinkään. Hauska joukkuepeli Hyvärilän monitoimikentällä.
Hinta: Sisältyy Hyvärilän lomavieraille, muille 2€/hlö. Maksu Hyvärilän vastaanottoon

RIIHIKOTA
Varaa Hyvärilän Riihikota käyttöösi silloin, kun sinulle sopii. Kotakeittiön tulilla voit paistaa vaikka makkarat tai nauttia retkievääsi hiihtoretken tai pulkkailun päätteeksi. Makkaroita voi ostaa Kartanohotellin ravintolasta, 2€/hlö. Tikkupullataikina 3€/hlö (sis. hilloa ja sokeria). Kodan käyttö 50€/1-3h, sis. polttopuut (Hyvärilän lomavieraille maksuton).

Muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Alueellamme on voimassa kasvomaskisuositus. Käytäthän kasvomaskia yleisissä tiloissa ja noutopöydästä ruokaa annostellessasi, sekä aina, kun turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa. Kartanohotellin tiloissa on käsidesiä saatavilla.

Välinevuokraus & ilmoittautumiset
Hyvärilän vastaanotto
puh.04010 45960